Studio Franz Messner Renovation: A Standard Workshop Renovation with Gentle Catchers

Studio Franz Messner Renovation: A Conventional Workshop Renovation with Light Catchers

Studio Franz Messner Renovation is a project of partial transformation and renovation of a classic workshop by Messner Architects. This workshop is found in an alpine region, Collalbo, Renon, Italy. It has two parallel partitions that different its large of the current structure and “light-catchers”, two significant openings that substitute the current home windows of the workshop.

Rooms

Studio Franz Messner Renovation 1

Studio Franz Messner Renovation 2

Studio Franz Messner Renovation 3

The separation by two parallel partitions can produce three various places. The to start with area is a shared storage room in the center when the other two are workspaces on each aspect of the creating. There is also accessibility in each and every area to the next degree by a slender staircase. The shelves are built of previous barns of the former floor ground. These cabinets individual the rooms partly.

 

Elements

Studio Franz Messner Renovation 4

Studio Franz Messner Renovation 5

Studio Franz Messner Renovation 6

Two huge openings are designed to switch a few present windows on the south side and one doorway on the west side of the facade. These openings are referred to as “light-catchers”, style aspects that make it possible for pure gentle to come into the area. The mild-catchers also lengthen in the upper portion by the roof and collect daylight just about every working day. The project’s intention is to improve the light-weight predicament, the inner business of the standard structure, and thermal properties.

 

Studio Franz Messner Renovation

Studio Franz Messner Renovation 7

Studio Franz Messner Renovation 8

Studio Franz Messner Renovation 9

Photographer: meraner-hauser.com

Leave a reply "Studio Franz Messner Renovation: A Standard Workshop Renovation with Gentle Catchers"

Author: 
    author