Home I, Schwarzenberg (AT): An Unstructured Barn-Like Solitaire with Wooden and Glass Style and design

Residence I, Schwarzenberg (AT): An Unstructured Barn-Like Solitaire with Wooden and Glass Layout

Residence I is a dwelling as an unstructured barn-like solitaire found in Schwarzenberg, Austria. It sits upon the mountain meadow on an place that utilised for agriculture. With 268 m² in sizing, Dietrich Untertrifaller Architekten patterns this residence with wooden and glass in purchase to relate the residence to its speedy surroundings and reinterpret the conventional Bregenzer Wälderhaus. Building from prefabricated picket elements is also obvious.

Web site

House I Schwarzenberg (AT) 1

Collectively with the client, the architect can take a prudent angle and a deep knowing for the managing of custom and the web page. The hillside site of this home provides extensive panoramic views with the embedding of the enormous previous walnut tree, and a dialogue with the adjacent aged farmhouse that courts and respects the new constructing.

 

Degrees

House I Schwarzenberg (AT) 2

Just like a barn, this home burrows into the hillside gentle slope that generates a half-length basement amount for provider rooms, a study, and a new music place beneath the most important ground flooring. The eating area, kitchen, and open system living are created at the major of the home when the bedrooms can be discovered on the floor floor. The relationship with the landscape is strengthened by positioning the primary residing areas at the top rated of the household and turning the common residence format upside down.

 

Structure

House I Schwarzenberg (AT) 3

The design for this residence is created by contemplating the privileged landscape locale with the living flooring glazed located on 3 sides. Clad in silver fir, the generous, high-vaulted room is divided by 50 percent-high components. A a lot more intimate residential zone with a sliding window-wall to the northwest is outlined by the structural walls that increase up to the roof. The ground flooring appears interesting with a covered entrance, three bedrooms, and a garage on the floor flooring.

House I Schwarzenberg (AT) 4

The dwelling facade is included with an outermost layer of horizontally bolted trims that designed out of larch wood. With the flush finish at the edges, shut distance, and modest dimensions make the facade seem as texture. Inside the dwelling, darkish walnut floors distinction with the mild fir veneer and white partitions. The walls and ceiling of the dwelling place and the corridors are clad with wooden.

 

Design

House I Schwarzenberg (AT) 5

The design of this home is from prefabricated picket elements which are apparent mainly because in the immediate vicinity of an aged farmhouse and in the tradition of the Bregenzerwald. Some pieces of the basement are built of concrete and inserted into the slope. With a few concrete slabs for bracing, the upper floor and floor flooring of the property is developed as a picket framework.

House I Schwarzenberg (AT) 6

The overall living area is coated by a tent-like roof that spans with no stress straps or supports. The prefabricated, thermally insulated picket factors are matched with the o the construction grid, bolstered at the sides alongside one another with the UNP profiles and welded. The external walls are planked on equally sides and delivered in aspects with an oriented strand board (OSB). Assembled on-web site, the ground flooring ceiling is designed of prefabricated board stack elements.

 

Ecology

House I Schwarzenberg (AT) 7

Testimony for the client’s ecological tactic comes from the heating technique, elements, and the design technique. Both on the in and exterior, the timber design is clad with silver fir. A hypocaust procedure is decided on to meet the client’s wish to create a property with low strength intake and without the need of typical radiators. The brick stove is equipped from a duct system in the floor and wall that directing the squander warmth to the higher ground from the central wood stove in the basement. The surroundings-friendly technique is completed by the solar service h2o system on the roof. In the concrete slabs on the ground ground, the very hot air circulates through a meandering procedure and it is led via floor channels into the future wall slab.

Photographer: Ignacio Martinez

Leave a reply "Home I, Schwarzenberg (AT): An Unstructured Barn-Like Solitaire with Wooden and Glass Style and design"

Author: 
    author