Home A, Dornbirn (AT): A Timelessly Stunning House With Traditional

Home A, Dornbirn (AT): A Timelessly Stunning House with Traditional and Modern day Style and design in Hybrid Building

Residence A, Dornbirn (AT): A Timelessly Stunning Residence with Common and Contemporary Style and design in Hybrid Development

Created in wood and glass, Household A, Dornbirn (AT) is a done project by Dietrich Untertrifaller Architekten. Situated on a mountain meadow above Dornbirn, Austria, this timelessly attractive house delivers each classic and present day designs that showing respect for its landscape. This property is also constructed in a hybrid building wherever the residing stage sits as a wood development. The project commences in 2008 and completed in 2009.

Context

House A Dornbirn (AT) 1 1

House A Dornbirn (AT) 3 1

Dwelling A sits on the outskirts of Kehlegg, a hamlet previously mentioned Dornbirn on the edge of a steep south-western meadow. The polarity in between the two-story valley façade and the 1-story street façade is the end result of this house hillside location. This polarity is also activated the useful division into the sleeping rooms and an upper living region on the ground level that opens to the backyard.

House A Dornbirn (AT) 1

House A Dornbirn (AT) 2

The property making blends into the bordering landscape with its wooden outer skin, the flat pitched saddle roof, and very clear cubature. It blends unobtrusively and respectfully as conventional farmhouses in the web page area. The developing also frames a triangular most important courtyard on its roadside, even though the courtyard is flanked by the flat annex of the garage that designed in an exposed concrete in a suitable angle to the ridge of the setting up.

 

Design

House A Dornbirn (AT) 3

House A Dornbirn (AT) 4

The floor strategy of the elongated dwelling opens up with the living flooring is designed as a continuous, all-spherical glazed living/dining space. This flooring has no partitions and visually zoned only by the fire. In accordance to the owner’s request, the architect plans a compact, barrier-no cost granny flat at the western conclusion of the creating that can be accessed from the entrance space.

 

Rooms

House A Dornbirn (AT) 9

House A Dornbirn (AT) 5

There is a one flight of stairs that leads to the reduced ground with the non-public retreat rooms from the residence entrance. The rooms of children and parents can be observed alongside a straight corridor. All rooms in this home are oriented southwest to the amazing check out of the valley and landscape, intended in home-substantial glazed.

 

Development

House A Dornbirn (AT) 6

House A Dornbirn (AT) 7

Property A is designed in a hybrid design exactly where the false ceilings and the basement creates a huge plinth. The dwelling stage sits as a wooden building in this plinth. It is feasible to span the entire width of the constructing many thanks to the comprehensive-walled triangular trusses in the attic.

Photographer: Bruno Klomfar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *